Keisinger ház

More
14 years 2 months ago #2048 by Nyarlathotep
Replied by Nyarlathotep on topic Keisinger ház
-"Áh! Látom téged is halálra rémített a srác! Igen, egyszer abba hagytam. Kid?ltem két napra, de csak azért, mert egy hétig nem aludtam. A lényeg annyi, hogy id?nként iktass be egy kis alvást. Pár naponta négy óra elég lesz, így a végén amikor leteszed nem kell mondjuk egy hetet e pihenéssel töltened. Ez az izé körülbelül úgy m?ködik, ha jól vettem észre, mint a régi gépeken a turbo gomb, csak ez oda irányítja azt az extra energiát amit ad, ahol épp szükséged van rá. Mint egy intelligens rendszerirányító algoritmus, mondhatnánk így is." ez neked az els? új dolog. Kathy mióta foglalkozik komputertechnikával?

-"Miért akarod újra föltalálni a kereket? Ezek a programok léteznek, csak föl kell telepítened ?ket és mivel diák vagy, a könyvtár adatbázisához szabadon hozzáférsz. Azt kösd össze a karpántod hangfelismer?jével és ennyi. Minimális id?igény? megoldás, ha erre volna szükséged. Tényleg, mióta tanulsz te jogot? Nem mintha nem volna hasznos, csak nagyon messze van a szakirányodtól. Egyébként ha már komputeres rendszereknél tartunk, meg az alvásnál, ha a tea mellett aludni akarsz, csak akarnod kell. Ha tényleg ezt akarod, akkor menni fog, csak akkor tényleg azt kell akarnod. Körülbelül úgy, mintha valami beültetést kellene irányítanod. Ugyanúgy oldalra kell lépned gondolatban és abból az irányból kell irányítanod, akár ha varázsolnál vagy egy olyan beültetést irányítanál, ami olyan képességgel vagy érzékkel ruház föl, amivel eredetileg nem rendelkeztél. Mondjuk egy harmadik kar, vagy ultraibolya látás, vagy valami hasonló." Ez a másik új dolog, ugyanis a varázsláshoz egyáltalán nem passzol a kibertechnika, aminek az alapjait most magyarázza Kathy egy kicsit túlságosan is "bels? nézetb?l".

Csapat riadó!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 2 months ago #2049 by danka90
Replied by danka90 on topic Keisinger ház
Hmm, ez roppant furcsa. Végül is a beültetés is úgymond ingyen energia, fizetség nélkül. Persze, pénzben ki kell fizetni, de azt akár vissza is termelheti. Ez lenne a mágusok "beültetése"? Kathynek semmi oka nem lenne engem átverni, az árusnak viszont tényleg logikus lenne azt mondani, amit mondott. De akkoris meg kell vizsgálni a másik lehet?séget, miszerint Kathy nem tudja, hogy mégis milyen hatása van a szernek, a srácnak meg igaza van. Két lehet?ség merül fel így hirtelen, némi kémiai analízis az összetev?kb?l, vagy a kísérletezés. Az el?bbi megoldás a nehézkesebb, mert egyrészt kémiából nem voltam a legfényesebb, másrészt az összetev?k nagy részének a nevét sem sikerült kibogarásznom még. Els? körben nézzük mi lesz, ha nem iszom meg a napi adagom holnap. Vagy talán már ma.

- Pont ez a lényeg, hogy sosem tanultam, csak megpróbálták tanítani. Ellenben a programozás nagyon is közel áll a szakirányomhoz, úgyhogy ezzel a tudással akarok sok helyzetre hasznos programokat gyártani. De rendben, igazad lehet, megnézem majd azt a könyvtár adatbázist.
- De honnét tudsz ennyit a beültetésekr?l? Az éjszakáidat a kibertechnika tanulmányozásával töltöd? Mert amit leírtál, az meglep?en pontos, pont így kell irányítanom a beültetéseimet.

More
14 years 2 months ago #2050 by Nyarlathotep
-"Áh, frászt, csak Lexi pasija neurobiológus és ezekkel foglalkozott legutoljára, amikor találkoztunk. Ha kérdezel valamit t?le, akkor az alapoktól kezdve próbál magyarázni. Amolyan tanár-geek, Lexivel meg tökéletesen összeillenek, Mert Lexi meg nagyon szeret hallgatni. S?t, sokszor mást sem csinál. Ha nem mozdítod ki a könyve mögül egy hangosabb kérdéssel vagy valamivel, akkor olyan, mintha nem is figyelne, de ne tévesszen meg. Olyan mint egy pók: meghúzódik a sarokban és figyel. Na mindegy, ha gondolod, akkor gyere le a konyhába, csinálok neked is egy f?zetet. Jobb, mintha reggel kid?lnél, mintha lehúztál volna 24 órát egyfolytában. Így viszont legalább ha 4-5 óránként is de be tudod hozni a lemaradást egy napi kiesés nélkül. Nem beszélve arról, hogy Erika biztos, hogy idegbajt kapna, ha egész nap csak alszol."

Hoppá, na megint valami amire nem gondoltál. Erikának bizonyára fogalma sincs a teáról ekkora mélységben így amikor fölkelsz, biztos, hogy mindketten magyarázkodni lesztek kénytelenek, amikor fölkelsz a St. Maryben. Mert akár bajod van, akár nincs, Erika biztos, hogy bevitet oda, másnem puszta aggodalomból. Akkor aztán tényleg szükséged lesz arra a jogtárra, hogy valahogy megvédd magad amikor elvisz tiltott szerekkel való visszaélés miatt a Knight Errant [helyi zsaruk].

Csapat riadó!

More
14 years 2 months ago #2051 by danka90
- Nem rossz ötlet, de nem szeretném minden nap ezt inni, megtartom amolyan különleges alkalomra. De ha jól sejtem, lebuktam, valóban jártam a srácnál érdekl?dni, de el kell, hogy nézd nekem, a mérnöki gondolkodásmódom miatt van, mindennek tudni akarom az összetev?it, hogy tudjam milyen egyenletb?l jött ki a végén az eredmény. És hát végülis megvan a recept és az összetev?k is, most jön a kísérlet rész. Adtál egy jó ötletet, ha ezt is tudom úgy irányítani, mint a beültetéseket, akkor elvileg most meg tudom oldani, hogy aludjak holnapig és ne legyek kid?lve reggel. Ha ez nem sikerül mondjuk 7ig, akkor meg szépen 9ig lesz id?m egy újabb adagot bevenni, bár ez sokat rontana a kísérletemen. Meg akarom tudni, hogy 1 napos használat után mennyire leszek fáradt, utána 2 napos használat után, stb. Tudom, hogy te szívesen elkészíted nekem és köszi szépen, de csak nem hagy nyugodni a lehet?ség, hogy kiismerjek egy ilyen remeknek ígérkez? eszközt. Elvégre ha ismerem, tudok vele számolni és nem érnek meglepetések. Ezért ne haragudj, de inkább kipróbálnám ezt az alvós dolgot. És majd máskor próbálom ki azt, hogy milyen, ha nem alszom mellette. Ja de míg el nem felejtem. Egy kicsit valóban beijedtem a srác magyarázatain, ezért készültem arra az esetre, ha holnap bemondanám a runtime errort. Itt a komplett holnapi anyag rengeteg segéd magyarázattal és igazából mindennel, amire szükségetek lehet arra az esetre, ha nem bírnék talpon maradni, így nem esne ki a nap.

Majd odaadom a megszerkesztett anyag egy másolatát Kathynek valamilyen adathordozón.

More
14 years 1 month ago #2052 by Nyarlathotep
-"Akkor a mérnöki gondolkodást jó ha félre teszed, kivéve ha taumaturgiából is van mérnökid. Ez nem a vegyi alapokon nyugszik, hanem inkább a szimbolikán. A kínaiaknál ezek a növények általános egészséget támogató jelleg? növények, a dihuang meg nem is növény, hanem gomba. Elemezheted ezerszer is, nem fog semmit sem mutatni, hacsak nem asztrálisan pillantasz rá, de erre sajnos nem vagy képes. Egyébként látszik, hogy van aktivitása. Tisztára úgy néz ki, mint valami varázslat, de annyira nem vagyok nagy koponya még, hogy megtudjam, hogy pontosan mi az. Akkor talán tea nélkül is m?ködtetni tudnám. Pont ezért eszedbe ne jusson odaadni az öreg Keisingernek!"

-"Egy napos használat után? mennyire vagy kimerülve mondjuk 24 órás kemény fizikai munka, mondjuk bányászat vagy csilletologatás után? Vagy mennyire volnál kimerülve 24 órás megfeszített tanulás után úgy, hogy amikor a tested föladná, valami tovább rugdossa? Egy napot kihagysz és mintha másfél-kétszer annyi id?t hagytál volna ki. Attól függ?en, hogy mennyire vagy fizikailag lestrapálva. Mármint, tudod, ha mondjuk egész életedben bányász voltál, akkor nem tesz annyira a padlóra az a 36 óra, mintha csak most kezded. Katonák vagy ment?sök is megcsinálják a hosszú m?szakokat. ha tényleg nagy a gáz, ez meg pont erre van nekünk, akik nem tömhetjük tele magunkat alvás meg egyéb szabályozó dolgokkal. S?t, még egy StimPatch is veszélyes, vagy egy koffeintúladagolás."

-"Egyébként ugyanúgy megy, csak meg kell találnod azt a gondolatot, ami az alvás felé terel. Ha eléggé akarod, menni fog. Egyébként biztosan be fogod mondani. Igaz te nem csináltál semmi annyira megterhel?t, amit?l kid?lnél. Mondjuk lehet, hogy délben fogsz kelni, s?t, szerintem biztos, de semmi gond. A gond igazából ott van, hogy... Hogy is magyarázzam... Mondjuk képzeld el, hogy amit megszoktál, hogy képes vagy rá. Mondjuk a kibervereid, a processzor a fejedben, az alvásregulátor, meg a szétturbózott idegrendszered mondjuk holnap reggelre visszaállnának teljesen átlagos normálisba? A kibercuccok meg egyszer?en elt?nnének. Mondjuk holnap reggelt?l tökéletesen átlagos lennél, pedig tegnap még a felh?k fölött jártál. Érted? Körülbelül ilyen lesz ez reggel, vagy amikor fölébredsz, bár nem tudom, hogy rajtad mekkorát dobott a tea. Gyanítom ezzel lesz arányban. Mondjuk sebaj, legalább segítesz az én kísérletemben..." mosolyog egyet. Így persze már nem sok kedved van kísérletezni magadon. Senki sem szeret a másik kedvéért kísérleti alany lenni, f?leg ha ilyen anyagokról van szó. Lehet hogy inkább meg sem kellett volna kóstolnod? Mostmár mondjuk mindegy, annak viszont kimondottan örülsz, hogy kiderült: nem fogsz te ebbe belehalni.

-"Hát jó, majd megpróbálunk kezdeni vele valamit." veszi át t?led Kathy az OC-t. "Habár tanárnak pocsék vagyok, szóval ha addig nem sikerülne fölébredned, akkor biztos, hogy fölverlek. Meg akkor is ha Erika hirtelen magyarázatot kezd követelni. Pontosan nem tudom, hogy mi ez az anyag, de nem akarom megkockáztatni, hogy becsukjanak csak azért mert kísérletezni támadt kedved. F?leg a vizsga el?tt nem akarok rács mögé menni, de utána sem, ha nem muszáj. Jó?"

Csapat riadó!

More
14 years 1 month ago #2053 by danka90
- Ezek szerint mindenképp aludnom kell, ha van egy kis szerencsém és rájövök egy órán belül hogy aludjak el mondjuk az alvás regulátor segítségével akár, onnantól 8kor már tuti, hogy felkelek, mert 3 óra alvás elég alapból, ennek a háromszorosa 9 óra lenne, de ébreszt?vel ha 8kor kelek, az már istenes. És még a matek is id?ben kezd?dhet. Egyébként arra is számítottam, hogy a fejemben a processzor visszalassul reggel. Azokat a doksikat magamnak is csináltam, ha esetleg nem érteném, hogy mi a fenéért variáltam így át a tananyagot és milyen logika szerint. Ez nekem is segítség. És a kísérlethez is kell az, hogy holnap kiderüljön, mennyire lassít vissza a hatás megsz?nése. Illetve mennyire gyorsított fel maga, a hatás. Mindenesetre jó volt megkóstolni, szükség esetén mindenképpen használni fogom, de nem huzamosan. Most viszont ne haragudj, de muszáj megpróbálnom aludni egyet.

És finoman jelzem Kathynek, hogy részemr?l megkaptam minden szükséges információt, tényleg szeretnék lefeküdni. Lefekvés után próbálom úgy irányítani a lötyit, mintha kiberver lenne. Kigondolom, hogy mi az, amin sikeresen elalhatok. Mondjuk valami nagyon unalmas komolyzenei el?adás, ahova gyerek koromban hurcoltak el néha. Na az tuti bealvós. Ha nagyon nem megy így sem, megpróbálom álomba er?szakolni magam az alvásregulátorral, ez talán segít. De el?bb mindenképp beavatkozás nélkül, én próbálom meg irányítani ilyen módon, ahogy Kathy mondta.

Time to create page: 0.221 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.